قصه‌گویی و گوش سپردن به قصه‌ها همواره یکی از مهم‌ترین و رایجترین راههای انتقال تجربه بوده و در میان اقوام مختلف ایرانی، قصه‌ها همچون گنجینه یا میراثی گران‌بها به نسل‌های بعد منتقل شده است. در نگاه آموزشی، تربیتی و پرورشی هم می‌توان نقش برجسته‌ای برای قصه درنظر داشت چرا که بسیاری از مسائل مهم در حوزه تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان را می‌توان با استفاده از قصه‌گویی ارائه کرد.

از این‌رو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان پرچم‌دار قصه‌گویی در ایران با هدف ترویج فرهنگ قصه‌گویی و تربیت مخاطب کنشگر، اقدام به تاسیس انجمن قصه‌گویی کرده است و در حوزه قصه‌گویی، قصه‌پژوهی، فعالیت‌­های قصه‌­محور، ترویج و آموزش قصه‌­گویی و نیز ساماندهی قصه‌­گویان زیرنظر معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان­ فعالیت می‌کند. انجمنی که با حضور چهره‌های شاخص حوزه به عنوان متولیان، کوشش می‌کند تا ضمن ارائه طرح ‌درس‌های مدون برای پرورش استعدادهای بالقوه، چتری برای حمایت از قصه‌گویان در 31 استان کشور باشد.

 


 

  • 1402/03/24 - 07:33
  • تعداد بازدید: 33
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
همزمان درکانون لرستان و سراسر کشوراتفاق افتاد:

قصه‌گویی ایرانی در کانون پرورش فکری ثبت ملی شد

آئین ثبت ملی قصه‌گویی ایرانی، در مراکزفرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان لرستان همزمان با سراسر کشور برگزار ‌شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان لرستان؛ محمد جواد محمدی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان لرستان گفت: همزمان با آئین ثبت ملی قصه‌گویی ایرانی، جشن نکوداشت این رویداد امروز سه‌شنبه ۲۳ خردادماه ۱۴۰۲ در 20 مرکز فرهنگی هنری ثابت کانون لرستان برگزار با حضور اعضا و خانواده ها برگزار شد.
مدیرکل کانون لرستان افزود: زنگ قصه گویی هم زمان با سراسر کشور امروز نواخته شد و این فعالیت فرهنگی ثبت شد
محمدی بیان داشت: مربیان، اعضا، پیشکسوتان و پدر بزرگ و مادر بزرگ ها در این روز برای شرکت کنندگان در برنامه ها قصه‌گویی کردند.
محمدی اضافه کرد: در این آیین 6 مرکز خرم آباد، 3 مرکز بروجرد، 2مرکز الشتر،2مرکز الیگودرز و مراکز شهرستانهای پلدختر، کوهدشت، نورآباد، اشترینان،دورود ، ازنا و چگنی و مرکز فراگیر خرم آباد میزبان علاقمندان به هنر قصه گویی بودند.
محمدی به اجرای این جشن در مرکز فراگیر خرم آباد اشاره کرد و گفت: چند قصه گوی روشن دل و کودکان خاص در حضور اعضا و سایر کودکان ونوجوانان دارای نیازهای خاص قصه گویی کردند.
مدیرکل کانون لرستان درادامه گفت: قصه‌گویی بخش مهمی از فرهنگ ماست و ترویج و توسعه‌ی آن و معرفی و آشنا کردن کودکان ونوجوانان با این هنر ضروری است و با قصه گویی به عنوان یک واسطه فرهنگی؛ گذشت، فداکاری، مهربانی و خوب زندگی کردن را به کودکان ونوجوانان انتقال می دهیم. 
محمدی در پایان گفت: 30 مرکز کانون پرورش فکری شامل 20مرکز ثابت، دو کتابخانه پستی و هشت کتابخانه سیار شهری و روستایی فعالیت های های مختلف فرهنگی، هنری و ادبی را برای کودکان و نوجوانان شهر ها و روستاهای سراسر استان ارائه می دهند.  

 قصه‌گویی ایرانی در کانون پرورش فکری ثبت ملی شد

 قصه‌گویی ایرانی در کانون پرورش فکری ثبت ملی شد

 قصه‌گویی ایرانی در کانون پرورش فکری ثبت ملی شد

 قصه‌گویی ایرانی در کانون پرورش فکری ثبت ملی شد

 قصه‌گویی ایرانی در کانون پرورش فکری ثبت ملی شد

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت