قصه‌گویی و گوش سپردن به قصه‌ها همواره یکی از مهم‌ترین و رایجترین راههای انتقال تجربه بوده و در میان اقوام مختلف ایرانی، قصه‌ها همچون گنجینه یا میراثی گران‌بها به نسل‌های بعد منتقل شده است. در نگاه آموزشی، تربیتی و پرورشی هم می‌توان نقش برجسته‌ای برای قصه درنظر داشت چرا که بسیاری از مسائل مهم در حوزه تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان را می‌توان با استفاده از قصه‌گویی ارائه کرد.

از این‌رو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان پرچم‌دار قصه‌گویی در ایران با هدف ترویج فرهنگ قصه‌گویی و تربیت مخاطب کنشگر، اقدام به تاسیس انجمن قصه‌گویی کرده است و در حوزه قصه‌گویی، قصه‌پژوهی، فعالیت‌­های قصه‌­محور، ترویج و آموزش قصه‌­گویی و نیز ساماندهی قصه‌­گویان زیرنظر معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان­ فعالیت می‌کند. انجمنی که با حضور چهره‌های شاخص حوزه به عنوان متولیان، کوشش می‌کند تا ضمن ارائه طرح ‌درس‌های مدون برای پرورش استعدادهای بالقوه، چتری برای حمایت از قصه‌گویان در 31 استان کشور باشد.

 


 

  • 1401/06/22 - 13:07
  • تعداد بازدید: 85
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
درنشست تخصصی قصه گویی درکانون لرستان مطرح شد:

رعایت حد و مرزها در قصه گویی

نشست تخصصی با موضوع «رعایت حد و مرزها در قصه گویی» با حضور مریم شفیع زاده قصه گوی بین المللی و مدرس کارگاه های فرهنگی و هنری، مربیان مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان لرستان و علاقمندان به هنر قصه گویی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون لرستان، امروز سه شنبه22 شهریورماه 1401 با حضور مریم شفیع زاده قصه گوی بین المللی و مدرس کارگاه های فرهنگی و هنری برگزار شد. 
دراین نشست که به صورت مجازی در فضای اسکای روم برگزارشد، اعضای نوجوان، بزرگسالان، مربیان مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان لرستان و علاقمندان به هنر قصه گویی حضور داشتند.
درابتدای این نشست مریم شفیع زاده در تعریف قصه گویی گفت: قصه گویی یک هنر ارتباطی است که هرچه بیشتربه آن وارد شوید، به شگفتی های آن بیشتر پی می برید و راز ماندگاری قصه گویی تصویر تصویرسازی ذهنی است که یک قصه گوی موفق باید به مخاطب منتقل کند.

 

رعایت حد  و  مرزها در قصه گویی

شفیع زاده با اشاره به شناخت در قصه گویی و ظرفیت های هنرقصه گویی مطالبی را عنوان داشت و افزود: راز رسیدن به شناخت این است که قصه بخوانیم ونسبت به چگونگی اجرا واقف باشیم و قصه را فقط برای جشنواره انتخاب نکنیم و تمرین و تکرار، قصه بخشی از زندگی ما شود.
این مدرس قصه گویی با بیان این نکته که بهترین معلم هرقصه گو بچه ها هستند عنوان داشت: ما سفیران صلح، دوستی هستیم وگفتمان، همدلی و تعامل را ترویج می دهیم و این نوع نگاه را با قصه گویی به عنوان یک واسطه تربیتی به کودکان ونوجوانان منتقل کنیم.
مدرس این نشست با طرح این سوال که چه اتفاقی می افتدکه قصه گو به سمت نمایش سوق پیدا می کند نکاتی را بیان کرد و گفت: باید برای اندیشه ها و بدون در نظرگرفتن جایگاه انسان ها  قصه گویی کنیم و خودِ خودمان باشیم و حرکات، حالات و... به گونه ای باشد که به سمت نمایش حرکت نکنیم.
شفیع زاده خطاب به شرکت کنندگان در نشست اظهار داشت: به گونه ای قصه بگوییم، لبخندبزنیم، حرکت کنیم که تصنعی و نمایشی نباشد، چراکه ما قصه گوهستیم و قرار نیست بازی کنیم قرار است داستانی را بازگو کنیم و دورشدن از خود واقعی مان یعنی نمایشی بودن قصه گو 

 

رعایت حد  و  مرزها در قصه گویی

وی تصریح: راز جاودانگی قصه گویی در این است که قصه گو براساس سن، جنسیت، موقعیت اقتصادی، جغرافیایی و فرهنگی، نگاه اطراف به یک نوع متفاوت کاراکتر را می بیند و ما به ملزم می کند تا به سمت نمایش نرویم.
 این قصه گویی بین المللی افزود:  قصه گو با استفاده از ابزار وجودی با مخاطب ارتباط برقرار می کند و به عنوان یک دانای کل در قصه حضور دارد و غرق شدن در یک نقش، حرکات مصنوعی و عدم ارتباط با مخاطب موجب نمایشی شده قصه گو می شود.
وی در خصوص ورود و خروج خلاق در قصه گویی سوالاتی را مطرح کرد و گفت: ورود به قصه خیلی مهم است، ایجادکردن فضای ذهنی و جلب توجه مخاطب و... و اینکه قصه گو باید بداند که از چه زاویه ای وارد و خارج شود، از چه لحنی برای متن استفاده کند، کجا مکث کند، سکوت کند،  به دوردست ها خیره شود، از حرکات دست ها بهره ببرد و در متن و اجرا خلاقیت داشته باشد.
در پایان شرکت کنندگان سوالات خود را مطرح و مدرس این نشست به آنها پاسخ داد.
گفتنی است: مرحله پایانی بیست‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شعار «قصه، صدای زندگی است» همزمان با شب یلدا در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون واقع در خیابان حجاب تهران برگزار می‌شود. 

 

رعایت حد  و  مرزها در قصه گویی

  •  
کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت