قصه‌گویی و گوش سپردن به قصه‌ها همواره یکی از مهم‌ترین و رایجترین راههای انتقال تجربه بوده و در میان اقوام مختلف ایرانی، قصه‌ها همچون گنجینه یا میراثی گران‌بها به نسل‌های بعد منتقل شده است. در نگاه آموزشی، تربیتی و پرورشی هم می‌توان نقش برجسته‌ای برای قصه درنظر داشت چرا که بسیاری از مسائل مهم در حوزه تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان را می‌توان با استفاده از قصه‌گویی ارائه کرد.

از این‌رو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان پرچم‌دار قصه‌گویی در ایران با هدف ترویج فرهنگ قصه‌گویی و تربیت مخاطب کنشگر، اقدام به تاسیس انجمن قصه‌گویی کرده است و در حوزه قصه‌گویی، قصه‌پژوهی، فعالیت‌­های قصه‌­محور، ترویج و آموزش قصه‌­گویی و نیز ساماندهی قصه‌­گویان زیرنظر معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان­ فعالیت می‌کند. انجمنی که با حضور چهره‌های شاخص حوزه به عنوان متولیان، کوشش می‌کند تا ضمن ارائه طرح ‌درس‌های مدون برای پرورش استعدادهای بالقوه، چتری برای حمایت از قصه‌گویان در 31 استان کشور باشد.

 


 

  • 1401/05/22 - 10:33
  • تعداد بازدید: 93
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
محمد جواد محمدی مدیرکل کانون پرورش فکری لرستان:

قصه‌گویی بخش مهمی از فرهنگ ماست

در بیست وچهارمین جشنواره‌ی بین‌المللی قصه گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان علاقه مندان به هنرقصه گویی در بخش‌های مختلف به رقابت خواهند پرداخت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان لرستان: محمد جوادمحمدی مدیرکل و رئیس دبیرخانه‌ی استانی بیست ‌و چهارمین جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی از تشکیل دبیرخانه و شروع تبلیغات و اطلاع رسانی برای شرکت در جشنواره خبر داد.
وی افزود: دبیرخانه‌ استانی شامل: تبلیغات و اطلاع رسانی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی، و جذب مشارکت‌هاست که از سوی اعضای در حال انجام است. 
محمدجوادمحمدی مدیرکل کانون لرستان درادامه گفت: قصه‌گویی بخش مهمی از فرهنگ ماست و ترویج و توسعه‌ی آن و معرفی و آشنا کردن کودکان ونوجوانان با این هنر ضروری است. 
محمدی به قصه‌گویی آیینی‌سنتی اشاره کرد و افزود: در سرزمین کهن لرستان، قصه های متعددی دروجود دارد که به بهترین شکل فرهنگ، گذشت، فداکاری، مهربانی و خوب زندگی کردن را آموزش می دهد و قصه یکی از ابزار های تاثیرگذار برای انتقال این مفاهیم ارزشمند است.
رئیس دبیرخانه‌ی استانی بیست ‌و چهارمین جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی عنوان داشت: علاقه مندان به قصه گویی در بخش‌های مختلف جشنواره‌ از جمله: بخش رقابتی شامل: قصه‌گویی ملی، قصه‌گویی بین‌المللی، قصه‌گویی آیینی‌سنتی، قصه‌گویی زبان اشاره، قصه‌گویی90 ثانیه‌ای و پادکست قصه‌گویی و بخش غیررقابتی شامل: قصه‌گویی برگزیدگان و بخش علمی، جُســتار، مقاله‌ی علمی‌ (پژوهشی،‌ مروری)، کتاب‌ (تألیف، ترجمه) و پایان‌نامه  به رقابت خواهند پرداخت.
محدی اضافه کرد: دراین جشنواره نوجوانان 12 تا 18 سال، بزرگسالان 18 سال به بالا، پدربزرگ‌ها ومادربزرگ‌ها شرکت خواهند کرد.
گفتنی است: اخبار جشنواره، شرایط شرکت در جشنواره، با ارسال فراخوان و پوستر جشنواره از سوی مراکز فرهنگی هنری کانون در سراسر استان و از طریق سایت خبری کانون لرستان به آدرس lorestan.kanoonnews.ir و lorestan.kpf.irدر دسترس همه ی قصه‌گویان و قصه ‌دوستان قرار خواهد گرفت.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت